Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
488
Sziasztok! Légyszi segítsetek nekem. Előre is köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Trapéznál:

β = 50°
α = 80°
γ = 40°
δ = 50°
0

második képen lévő háromszög:

α = 75°
γ = 30°

BD-t a szinusz-tétellel tudjuk kiszámolni:
BD/sin30 = 8/sin90
BD = 4 egység

Területe:
én kiszámolnám először AD hosszát a szinusz tétellel

AD/sin15 = 4/sin75
AD = 1,1 egység

És így már ki lehet számolni a területet, ami (a*m)/2

(9,1*4)/2 = 18,1 területegység

0