Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
lg(x) = lg(13) + lg(7)
lg(x) = lg(13*7)
lg(x) = lg(91)
x = 91

b)
lg(x) = 4*lg(2) - lg(5)
lg(x) = lg(24) - lg(5)
lg(x) = lg(24/5)
lg(x) = lg(16/5)

x=16/5
0