Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
510
U:={a; b; c; i; x; y; z}, A:={mássalhangzók} B:={a; x, y}és C:={c; i; x}. Az U az
alaphalmaz.

A komplementer =
A\B=
A∪C =
C∩B =

Legyen U:={a, b, c, d, e, f, g}, A:={magánhangzók}, B:={e, f, g}és C:={a, b, e}. Adja meg a következő halmazokat!
A komplementer=
A\B=
A∪C =
C∩B =

Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`A` komplementer=`{b, c, d, f, g}`
`A\\B={a}`
`A∪C={a, b, e}`
`C∩B ={e}`

Az eslőnél a komlementer a kiegészítő halmaz, tehát az `U` halmaz azon elmei, amelyek nem elemi az `A`-nak, ebben az esetben az `U` halmaz beli mássalhangzók.
A másodiknál az `A` halmazból kellett kivonni a `B` halmazt.
A harmadiknál egyesíteni kellett az `A` és a `C` halmazt.
A negyediknél pedig a közös részt, a metszetet kellett beírni.
Módosítva: 3 éve
0