Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1259
Adott az A, a B és a C halmaz az eleivel:
A={1,2,3,4,5} B={3,4,5,6,7}
C={6,7,8,9,10}
Adja meg az A∩B , B∪C és A\B halmazokat elemeik felsorolásával
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A∩B = azok az elemek, amelyek A halmazban és B halmazban is benne vannak = { 3, 4, 5 }

B∪C = azok az elemek, amelyek VAGY B vagy C halmazban benne vannak = { 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 }

A\B = azok az elemek, amelyek A-ban benne vannak, de B-ben nincsenek benne = { 1, 2 }
0