Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
6206
Az A és B halmazokról tudjuk , hogy A∪B={1,2,3,4,5,6,7,8,9}és B\A={1,2,4,7}. Elemeinek felsorolásával adja meg az A halmazt.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
AUB alapján tudjuk, hogy ezek A VAGY B halmazban vannak benne:
{1,2,3,4,5,6,7,8,9}

B\A alapján tudjuk, hogy B-ben bentvannak, de A-ban nincsenek bent az alábbi elemek:
{1,2,4,7}

Ez alapján már sejthető, hogy A-ban azok az elemek vannak benne, amelyek AUB-ben benne vannak, de a B\A-ban nincsenek benne, mert azok csak B elemei.

A = AUB \ (B\A) = (magyarul ki kell vonni az únióból a 2. halmaz elemeit) = { 3, 5, 6, 8, 9 }
0

"A" halmaz elemei : 3, 5, 6, 8, 9
0