Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene? Véges halmaz, végtelen halmaz...... 9. osztály Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
541
Végezzük el a következő műveleteket!
U={10;11;12,13,14,15,16,17}
A={10,11,12,13,14}
B={10,12,14,16}
C={11,13,15,17}

Műveletek:

_
A / \ C =
_
A \/ C =
_
A\C =

_ _
A /\ C =
_ _
A \/ C =
_ _
A\C =

Ezeket a műveleteket valaki megtudná nekem oldani?

A \/ az egy U betű lenne a /\ pedig a lefele U betű
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, halmaz, 9. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A ∩ C = azok az elemek, amelyek A-ban és C-ben is benne vannak = { 11, 13 }
A U C = azok az elemek, amelyek A-ban vagy C-ben vannak benne = { 10, 11, 12, 13, 14, 15, 17 }
A \ C = azok az elemek, amelyek A-ban benne vannak, de C-ben nem = { 10, 12, 14 }
1

A komplementerrel együtt légyszi
0