Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyomás, Archimédész törvény

Főoldal » Középiskola » Fizika
494
Aki tud, legyen szíves segíteni nekem! A bekarikázott feladatokat kell megcsinálni, zárójelben a megoldás, viszont le is kell vezetni a feladatokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
592.

h = 10.75 m
φ = 1050 kg/m³
g = 10 m/s²

p=φ*g*h = 1050 kg/m³ * 10 m/s² * 10.75 m = 112875 Pa = 1.128 * 105 (biztos, hogy elírták a megoldásban, 1.13 helyett 2.13-at írtak)
1