Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Erőtan, súrlódási együtthatóval való számolás

Főoldal » Középiskola » Fizika
434
Segítséget kérdnék a fizika feladat megoldásában, ahol tömeget kell számolni:
( A Választ lehetőség szerint levezetéssel együtt írd le, mert a példatár a végeredményt megadta, csak a levezetés részét nem értem , alap képlet amit kötelező használni: >> ∑F = m*a << )
a = 5m/s²
F (vízszintes húzőerő) = 100N
μ=0,3
-------------------------------------------------
m=? (kg)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
erőtan, F
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Ha nem megy egyből az egyenlet rendezés, gyűjtsd az ismeretleneket egy oldalra.
1

∑F=ma
F-Fs=ma
F=ma+mg/n
F=m(a+g/n)
12,5kg=100/8=100/5+3=F/a+g/n=m
0