Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nevezetes szorzatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
543
Sziasztok.
Alakitsd többtagú kifejezéssel a hatvanyokat.
Segítséget elore is Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az (a+b)² = a² + 2*ab + b² képletet kell használnod a feladatokban:

(2/3 a + 3)² = 4/9 a² + 2 * (2/3) * a * 3 + 3² = 4/9 a² + 4a + 9

(a-b)² esetén pedig = a² - 2*ab + b² képletet kell használnod a feladatokban.
0