Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy deltoid három szögének aránya 2:3:5. Mekkorák lehetnek a deltoid szögei, ha a szögek fokokban keifejezett mérőszáma egész szám?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
615
Valaki eltudná magyarázni? me nem tudom hogyan kell megcsinálni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
2x+3x+5x+5x=360
15x=360
x=24

Tehát 120°, 120°, 48°, 72° a szögei.
0

2:3:5=2x,3x,5x
2x+3x+5x=360(mivel ennyi a belső szögeinek összege)
15x=360
x=24

2x= 2*24= 48 fok
3x= 3*24=72 fok
5x= 5*24=120 fok
0