Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szorgalmi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
497
Szeretnék kérni segítséget !
Két szám összege 5400,arányuk 2:7 .melyik ez a két szám.
Egy medencében a magasságának 80 százalékáig van víz. A medence magasságának hány százalékáig lesz víz ha kiengedjük a medencében lévő víz 20 százalékát.
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1. Feladat

5 400 : 9 = 600
1. szám ---- 2 x 600 = 1 200
2. szám ---- 7 x 600 = 4 200

2.Feladat
80 - (80 * 0,2) = 64%
Felelet: A medence 64%-ában lesz víz.
1

Nagyon szépen köszönöm.
Házi feladatot is kaptunk szeretnék kérni ahhoz is segítséget

1,Elköltöttem pénzem 45 százalékát-Maradt 2200 ft- om. Hány ft- om volt eredetileg?
Egy autó 36 perc alatt 72 km -t tesz meg .Hány km-t tesz meg két óra alatt?
0