Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyooon sörgőős a válaszokat köszönööm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1734
1./Hány százalékos oldatot kapunk, ha összekeverünk 4 liter 25% -os, és 3 liter 35%- os sósavat?
2./ Hány százalékos oldatot kapunk összekeverünk 3 liter 17% os és 5 liter 33% os sósavat?
3./ Hány százalékos oldatot kapunk összekeverünk 1,5 liter 12% os és 3,5 liter 27% os ecetet?
4./ Hány százalékos oldatot kapunk ha összekeverünk 1,5 liter 15% os és 2,5 liter 25% os ecetet?
5./ Hány százalékos oldatot kapunk De 22% os sósavat öntsünk 5 liter vizet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
(Javítva)
5./ Hány százalékos oldatot kapunk ha 22% os sósavhoz hozzáöntünk 5 liter vizet?
Módosítva: 4 éve
0

1.)
4 * 0,25 + 3 * 0,35 = 7x
1 + 1,05 = 7x
2,05 = 7x
0,29 = x

29 % -os oldatot kapunk.

2.)
3* 0,17 + 5 * 0,33 = 8x
0,51 + 1,65 = 8x
2,16 = 8x
0,27 = x

27%-os oldatot kapunk.

3.)
1,5 * 0,12 + 3,5 * 0,27 = 5x
0,18 + 0,945 = 5x
1,125 = 5x
0,225 = x

22,5 %-os oldatot kapunk.

4.)
1,5 * 0,15 + 2,5 * 0,25 = 4x
0,225 + 0,625 = 4x
0,85 = 4x
0,2125 = x

21,25% - os oldatot kapunk.

5.)
A kérdés valójában így szól :
Hány százalékos oldatot kapunk, ha 6 liter 22%-os sósavhoz hozzáöntünk 5 liter vizet?

6 * 0,22 = 11x
1,32 = 11x
0,12 = x

12 %-os oldatot kapunk.


0