Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
722
Egy áruházban egy kiárusítás alkalmával minden ruházati cikk árát 50%-kal leszállították. Két hét elteltével az árakat 50%-kal felemelték.
a, hogyan változott a hátizsák ára, ami eredetileg 5200ft került?
b, a kétszeres árváltoztatás emelést vagy csökkenést jelent az eredeti árhoz képest? hány %-kal változott az ár?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Csökkenés után : 5.200 * 0,5 = 2.600 Ft lett
Áremelés után: 2.600 * 1,5 = 3.900 Ft lett

b.)
(1 - (3.900 / 5200)) * 100 = 25 % al lett olcsóbb
Módosítva: 4 éve
0