Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek pls segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
642
3-as feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
Ha 8 kg burgonya 1040 Ft, akkor 1 kg burgonya:
1040/8 = 130 Ft
Ezért ilyen áron 12 kg --> 130*12 = 1560 Ft

b)
1170/130 = 9 kg burgonyát vásárolhattunk volna

c)
A krumpli 10*130 = 1300 Ft volt, plusz a zsák: 1300+80 = 1380 Ft-ba került összesen

d)
Ha lealkudta a 20%-át, akkor az eredeti ár 80%-ért vette kilóját:
130*0,8 = 104 Ft-ért kilóját

1040/104 = 10
Tehát így 10 kg-t tudott venni
0