Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
417
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
Amelyik 6 óra alatt tölti meg egyedül, az egy óra alatt 1/6 részét tölti meg
A többi is ugyanígy 1/3 és 1/4 részét töltik meg egy óra alatt
Így együtt 1 óra alatt:
1/6 + 1/3 + 1/4 = 2/12 + 4/12 + 3/12 = 9/12 = 3/4 részét töltik meg

b)
Ha 1 óra alatt 3/4 részét töltik meg, akkor
x óra alatt 1 egész részét:

x*3/4 = 1
x = 1/(3/4)
x = 1*(4/3)
x = 4/3

Tehát 4/3 óra alatt töltik meg, ami átszámolva (4/3)*60 = 80 perc, vagyis 1 óra és 20 perc.
0