Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 5

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
878
Bay Zoltán radarjelet küldött a 384.000 km távolságban lévő Holdra. A kibocsátást követően mennyi idő múlva érkezett meg a visszhang
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
2,56s
az út a távolság kétszerese, a sebesség a fény sebessége (300000km/s)
0

s = 384.000 km
c = 3 * 108 m/s

t = 2*s / c = 2 * 384.000 / 3 * 108 = 2,56 s
0