Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.osztály SOS!! HOLNAPRA KELL!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
389
Legyen szíves valaki segíteni! Csatolom:
Az a és a c a házi

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a)
A kockának minden éle egyforma, ezért minden lapja ugyanakkora.
Így a felszínét könnyű kiszámolni. MIvel 6 lapja van, így a felszíne 5,76*6 = 34,56 cm²

A lapjának a területe egyenlő két élnek a szorzatával, tehát
a² = 5,76
a = 2,4 cm

A térfogat = a³ ---> 2,4³ = 13,824 cm³
0

A szoba méretei:

a = 5,4 m
b = 360 cm = 3,6 m
c = 2 m 70 cm = 2,7 m

Ki kell számolni, hogy hány m² a szoba belső felülete

T = 2*(a*b+a*c+b*c)
T = 2*(5,4*3,6+5,4*2,7+3,6*2,7) = 87,48 m²

Ebből ki kell vonni az ablakok és ajtók méretét: 87,48-6 = 81,48 m²

Ha 1 m² = 2,5 EUR --> 81,48*2,5 = 203,7 EUR-t kell fizetni a festésért

A fűtéshez ki kell számolni a szoba térfogatát, ami az élek hosszának szorzata:
5,4*3,6*2,7 = 52,49 m2

Tehát be lehet fűteni
Módosítva: 4 éve
1