Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
430
Segítséget szeretnék kérni matekban. Csatolok képeket.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
3. feladat

A= (29/27)-2 = (2²)-2 = 2-4 = 1/16

B = (6²-25)/(-4/5) = (36-32)/(-4/5) = 4/(-4/5) = -4*(5/4) = -5

C = a(3b-1)-2a(2b-5) = (3ab-a)-(4ab+10a) = 3ab-a-4ab+10a = -1ab+9a = 9a-ab
ha a = 2 és b = -3 ---> 9*2-(2*-3) = 18-(-6) = 18+6 = 24

D = (2³)² = 26 = 64

E = 670 = 1

F = 2361 = 236
0

7. feladat

a) 2a+a² = a(2+a)

b) 5x-5y = 5(x-y)

c) xy+x = x(y+1)

0

8. feladat

a) x(x+3) = x²+3x

b) 5x(2y+1) = 10xy+5x

c) y(x-2) = xy-2y

0