Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
418
19. A. B. Kéne levezetve. Valaki tud segíteni? Előre köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az eredeti ár legyen x
Ezt megnövelték 4,5%-kal, tehát az eredeti árnak a 104,5%-a lett
Tudjuk, hogy így 38400 Ft lett

x*(104,5/100) = 38400
1,045x = 38400
x = 36746

Tehát eredetileg 36746 Ft volt
0