Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
442
Légyszíves segítsétek megoldani
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
d)
Pali x csillagot látott
Lali 125-x csillagot

0,24x = (125-x)*0,16
0,4x = 20
x = 50

Tehát Pali 50, Lali pedig 75 csillagot számolt
0

Netről a jó válasz:

e)
Pál 4 órát dolgozott egyedül, maradt 8 órai munkája.

Ez felére csökkent, Rita segítségével.

Ezért Rita is olyan sebességgel dolgozik, mint Pál, azaz egyedül ő is 12 óra alatt készült volna el.


E l l e n ő r z é s :

Pál 1 óra alatt 1/12 részét végzi el a munkának, 4 óra alatt 4*1/12 = 4/12 részét végzi el.

A következő órában ugyanennyit végez: így ő, összesen, 2*4/12 = 8/12 munkát végez el.


Rita ugyanígy 1/12-nyi részt végez el 1 óra alatt, a 4 órás együtt dolgozás alatt 4*1/12 = 4/12 munkát végez el.


Pál 8/12 részt, Rita 4/12 részt végzett el, ketten együtt 12/12 = 1 (egész) részt végeztek el.
0

f)

175 m van köztük
1 perc alatt Robi 75 m-t, Klára 50 m-t tesz meg
Így 1 perc alatt 75-50 = 25 m-rel csökken köztük a távolság

175/25 = 7

Tehát 7 perc alatt éri utol
0