Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
466
Légyszíves segítsétek megoldani
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
b)
(11*34+10*32)/21=33.05 a csoport átlagéletkora

0

a)
Írjuk fel azokat a kétjegyű számokat, melyeknek egyik számjegye kétszerese a másiknak. Rögtön mellé írom a felcserélt jegyű számokat is.
12-21
24-42
36-63
48-84
Látszik, hogy nem találunk olyan számpárt, amelynek egyik tagja fele lenne a másiknak. Így nincs a kritériumnak megfelelő megoldás.
0

c)
Vegyük a két szárat b-nek. Akkor az egyik alap 1,8*b a másik pedig 3/4*b-2,5 cm. Ezeket összeadva a kerületet kapjuk.
43=b+b+1,8b+3/4b-2,5
Ebből nekem b=10cm (ez a szárak hossza)
vagyis az egyik alap 18cm a másik 5 cm

magassága egy derékszögű háromszögböl számítható ki.
Húzzuk be az egyik magasságot a rövidebbik alap egyik végénél. Mivel húrtrapézról van szó, ezért ahol a hosszabb alapot metszi ez a magasság, ott az a kis rész 6,5cm.
m²+6,5²=10²
m=7,6 cm

T = (a+c)/2*m = 87,4cm²
0