Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Média

419
Képzeljétek el, hogy egy olyan világban élünk ahol nincs
a) írás
b) nyomtatott szöveg
c) TV
d) internet
Mindegyikhez maximum 450 karaktert lehet írni. Adnátok ötleteket?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fejtörő

Válaszok

1
a, Az emberek között nem zajlik semminemű írásos kommunikáció. A kommunikáció a beszéd keretein belül terjed. Több lesz a félreértés illetve elfelejtett dolog, ahogy a mondás is tartja: "A szó elrepül, az írás megmarad".

b, A nyomtatás a 15. század közepén terjedt el először a Német-Római Császárság területén. Ha a jövőben nem lenne lehetőség nyomtatásra, valószínűleg az emberek többsége visszatérne a hagyományos, kézi íráshoz. Sajnos terjedne az írástudatlanság, mert a "frissebb" generációk már a technika, a nyomtatás világába csöppentek, így nem rendelkeznek megfelelő tudással a kézzel történő írás területén.

c, A televíziózás a napjaink egyik alapvető szükséglete. Tájékozódhatunk a nagyvilág hír-rengetegében, megnézhetjük kedvenc sorozatunkat, vagy akár egy jól megérdemelt vasárnapi szieszta révén csak döglünk előtte. VISZONT az internet világában már visszaszorulóban a TV-zés, így ha ez megszűnne körülöttünk nem esnénk pánikba. Online tájékozódnánk a hírekről, videómegosztókon néznénk vissza kedvenc sorozatainkat, torrentről szednénk le a vasárnapi sziesztához szükséges filmet.

d, Mi lenne ha megszűnne az internet? Világvége. Ez először bizarul hangzik, de gondoljunk bele, mindent digitalizálva tárolunk a felhőben. Energetikai központok, bankok, repülőtársaságok, élelmiszerüzletek és minden más is tönkremenne. Az emberek között eluralkodna a pánik, elkezdenék egymást bántalmazni az életbenmaradás céljával és egy apokaliptikus helyzet következne be. (Továbbá `bb"LEGJOBB [MAGYAR TOP 10)"` YouTube videójában: https://www.youtube.com/watch?v=2pJECY-SzHA)


Valószínűleg már késő, de érdekes a téma, ezért megosztottam veled a véleményemet ^^
0