Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS PUFFERES KÉMIA FELADAT

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
509
Hány köbcentiméter 0,3378 mol/dm3 koncentrációjú ecetsav (CH3COOH) oldatot kell hozzáadni 0,9852 gramm, előzőleg vízben feloldott kristályos nátrium-acetáthoz (CH3COONa·3H2O), hogy a keletkező puffer pH=4,36-os legyen? Ks=1,753·10-5; Kv=1,00·10-14; Mr(CH3COOH)=60,06; Mr(CH3COONa·3H2O)=136,10; (Az eredményt négy értékes jegyre adja meg!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sürgős, kémia, sos, fontos, pH, puffer
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Szia!

A hozzáadandó ecetsav-oldat térfogata: V=53,35 cm³ értékű lesz! :)
0