Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika szabadeséses feladat???

Főoldal » Középiskola » Fizika
559
Ennél a feladatnál elakadtam, valaki nem tudna segíteni a levezetésben, mert nem értem, sürgősen kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szabadesés
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Netről a jó válasz:

Az ablak 1,2 m és 0,12s alatt megy el az ablak előtt.

Tegyük fel, hogy v sebességgel ért az ablak tetjéhez.

Ekkor az egyenlet:

s = v*t+g/2*t^2

Itt s=1,2m, t=0,12s v-t ki tudjuk számolni.

1,2 = v*0,12 + 5 * 0,12^2

1,128 = 0,12*v

v= 9,4

Milyen magasról esett le, hogy ennyi sebességet tudott összeszedni?

v = g*t

t = v/g = 0,94s


Ezalatt s = g/2*t^2 utat tett meg.

s = 5*0,94^2 = 4,418 m


Mivel az ablak az 5-en van, és 1 emelet az 3méter, ezért az ablak tetejétől fölfele 4,4m az kb a 7. emelet.
0