Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ábrázolás

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
Bandinak ötször annyi pénze van, mint Annának. Istvánnak 5 lejjel több pénze van, mint Annának. Hány lejuk van külön külön, ha együtt 145 lejuk van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Anna pénze legyen x
Bandi pénze: 5x
István pénze: x+5
Összesen 145 lejük van, tehát:

x+5x+x+5 = 145
7x = 140
x = 20

Tehát Annának 20, Bandinak 100, Istvánnak 25 leje van
0