Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy öntöző kocsi tartályából mp-ként 16 l víz ömlik ki. Mekkora sebességgel kell haladnia, hogy egy 4 m széles aszfaltot 1mm vastagon terítsen be víz?

Főoldal » Középiskola » Matematika
574
Előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
egy méter aszfalton: 1 x 4000 x 1000 (mm) = 4 000 000 mm³ víznek kell lennie

4.000.000 mm³ = 0,004 m³

1 köbméter = 1000 liter


egy méternyi útra 0,004 x 1000 = 4 liter víznek kell kerülnie.
Tehát másodpercenként négy métert kell megtennie.


A sebesség 4 m/sec, ami 4*3,6 = 14,4 km/h
0