Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
396
Egy háromszög szögeinek aránya 1:3:5, mekkorák a szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tudjuk, hogy a háromszög szögeinek összege 180.
A szögek legyenek 1x, 3x és 5x
Ezeknek az összege tehát 180, ezért:

1x+3x+5x = 180
9x = 180
x = 20

így a szögek:
x = 20°
3x = 3*20 = 60°
5x = 5*20 = 100°
0