Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1449
Egy apa kétszer annyi idős, mint a fia. Tíz évvel ezelőtt háromszor annyi idős volt, mint a fia. Hány éves most az apa és a fia?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Most a fiú x éves, az apa pedig 2x
10 éve a fiú x-10, az apa pedig 2x-10 éves volt.
Tudjuk, hogy 10 éve az apa 3-szor annyi idős volt, mint a fiú, ezért:

2x-10 = 3*(x-10)
2x-10 = 3x-30
x = 20

Tehát a fiú most 20 éves, az apa pedig 40.
0