Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
486
A háromszög kerülete 60cm, két oldalának aránya 3:5. Mekkora ez a két oldal, ha a harmadik oldal 12cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kerület a három oldal összege.
A két ismeretlen oldal legyen 3x és 5x, a harmadik oldal meg 12 cm
Tudjuk, hogy összesen 60 cm, ezért:

3x+5x+12 = 60
8x = 48
x = 6

Tehát az egyik oldal 3*6 = 18 cm, a másik 5*6 = 30 cm
0