Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos! Matek feladat!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
452
A

E

iskolai forduló 2021/2022. tanév

1. Az év elején Zsófi és Kata megtakarított pénzének aránya 4: 5 volt. Azóta Zsó fi 5800 forinttal, mig Kata 500 forinttal növelte megtakarítását. Így most Zsó finak kétszer annyi a megtakarítása, mint Katának. Hány forint megtakarítása van most Zsófinak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, felvételi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Zsófi pénze eredetileg: 4x
Kata pénze eredetileg: 5x

Most a pénzük:
Zsófinak 4x+5800
Katának 5x+500

Zsófi pénze kétszer annyi, mint Katáé, tehát:
4x+5800 = 2*(5x+500)
4x + 5800 = 10x+1000
4800 = 6x
x = 800

Azaz Zsófinak most: 4*800+5800 = 9000 Ft megtakarítása van
0