Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2740
Elolvastam a könyv 1/4 részét és még 20 oldalt, hátra van még 8 oldal híján a könyv 2/3 része. Hány oldalas a könyv?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
X = a könyv oldalainak száma
X = 1/4X + 20 + 2/3X - 8
X - 1/4X - 2/3X = 20 - 8
12/12X - 3/12X - 8/12X = 12
1/12X = 12
X = 144
0