Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házidolgozathoz kell

Főoldal » Általános iskola » Matematika
418
Ebből csak az egyes kell
Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
alma: 3kg = x Ft ---> 1 kg = x/3 Ft
körte: 1 kg = x/3+20 Ft

a)
10*x/3 = 10x/3

b)
10*(x/3+20) = 10x/3 + 200

c)
12*(x/3) + 9*(x/3+20) = 12x/3 + 9x/3+180 = 4x + 3x + 180 = 7x +180

d)
Jelöljük y-nal, hogy hány kg almát veszünk:

6*(x/3+20) + y*(x/3) = 1200

Ezt kell rendezni y-ra, így megkapjuk, hogy hány kg almát vettünk:

y = 3240/x - 6

Módosítva: 4 éve
0