Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Házi segítség

Főoldal » Középiskola » Fizika
417
Egy Termodinamikai rendszer végső belső energiája 3000 J lesz egy folyamat végén. Kezdeti belső energiája 2000 J volt. Határozzátok meg mennyi munkát végzett ha közben C=100 J\K fémedényt ∆T=20K hűtöttük.
U2= 3000 J
U1= 2000 J
L=?
Q=?
C=100 J/K
∆T=20K
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
ΔU=Q
U2-U1=1000J
W=0
Nem hiányzik egy tömeg? Ahhoz, hogy megadjuk az "L"-t kellene a tömeg
0