Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 11. SOS!

Főoldal » Középiskola » Kémia
407
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
R=8,314 J/molK

V=0,112 m³

P1=101325 Pa

T1=293,15 K

M1= 29,0 g/mol

P2=500 000 Pa

T2=273,15 K

M2=71,0g/mol

Az edényben lévő levegő tömege: PV=nRT -> PV/(RT)=n, behelyettesítve V-t,P1-et és T1-et:

101325*0,112/(8,314*273,15)= 4,656 mol levegő, szorozva M1-gyel: 0,135 kg

Az edény tömege: 2,50-0,135 = 2,38kg

A beletöltött klór P2*V/(R*T2)=n2 (hasonlóan a levegőhöz): n2=24,66 mol -> 24,66*M2=1,75 kg

A klór és az edény együttes tömege: 4,13 kg
0