Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1115
Mennyi víz (oldószer) van abban a 45 tömeg%-os cukoroldatban, amelynek cukortartalma 235 g?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
tömegszázalék = (oldott anyag tömege / oldat tömege)*100

A víz tömege = x
Cukor tömege = 235 g
Oldat tömege ezért = 235+x

45 = (235/(235+x))*100
0,45 = 235/(235+x)
105,75 + 0,45x = 235
0,45x = 129,25
x = 287,2

Tehát 287,2 g víz van az oldatban
Módosítva: 4 éve
1