Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
502
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ne csináld már, hogy minden kérdésednek az a címe, hogy "Köszönöm"!!!! Tessék rendes címet adni, erre mondjuk azt, hogy Logaritmusos egyenlet.

log₂(x² + 3x - 10) = 3
---
log₂(valami)=3 azt jelenti, hogy valami = 2³
Szóval ami a logaritmus alapszáma, az lesz a hatvány alapja, ami pedig a jobb oldalon van, az a hatványkitevő.
Szóval:
x² + 3x - 10 = 2³ = 8
Ez pedig egy sima másodfokú egyenlet, oldd meg.
0