Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
Határozd meg az összes számpárt, amelyre igaz az, hogy a két szám négyzetének kúlönbsége 225.
Mindkét szám természetes szám legyen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x²-y²=225
(x-y)·(x+y)=225
x-y=1 akkor x+y=225 x=113 és y=112
x-y=3 akkor x+y=75 x=39 és y=36
x-y=5 akkor x+y=45 x=25 és y=20
x-y=9 akkor x+y=25 x=17 és y=8
x-y=15 akkor x+y=15 x=15 és y=0


Innen már menni fog.
0