Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az autóban 2 óráig 50 km/h sebességgel haladt,aztán 30 percet állt,végül egy óra alatt 100 km/h sebességgel.Meg kell határozni az átlagsebességét.

Főoldal » Középiskola » Fizika
449
Valaki tudna segíteni?Holnapra kellene fizikából.Holnap dolgozatot is írok és házit is adott pluszba a tanár.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

vátl.=sössz./tössz.
összes út=200km (amikor két óráig ment 50-el, akkor 100km-t tett meg, és amikor egy óráig 100-al ment, akkor újabb 100km-t tett meg) Ehhez nem szükséges képletet felírni, és azzal számolni (s=v·t)
az összes idő= 2 óra+fél óra+1 óra=3,5 óra
vátl.=sössz./tössz.=200 km/3,5h=57,14km/h
0