Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektródpotenciál

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
722
Határozzuk meg annak a platinaelektródnak a potenciálját, melynek az elektrolitja a következő módon készül: összekeverünk 100 cm3 0,0357 mol/dm3-es FeSO4 oldatot és 100 cm3 0,733 mol/dm3 Fe2(SO4)3 oldatot.

ε°(Fe3+/Fe2+) = +0,781 V

(RT/F)*ln10=0,0591


Valaki segítsen csak ez nem jön ki és nem értem mit rontok el.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Szia,

a Nernst egyenlet: `E=E^o-0.0591\cdotlog(0.0357/0.733)=0,8586 V` , itt a konecentrációkat az összeönés után nem kell figyelembe venni, mivel két koncentráció hányadát vesszük ugyanabból az oldatból.

Esetleg kérdésed van, nyugodtan írj!
Módosítva: 4 éve
0