Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek5

Főoldal » Középiskola » Matematika
1299
Siófok és Keszthely között a távolság 64 km. Siófokról reggel 7-kor elindult egy motoros hajó Keszthely felé, 16 km/h sebességgel. DélelĘtt fél 10-kor egy vitorlás hajó indult KeszthelyrĘl Siófok felé 12 km/h sebességgel. Hány órakor találkoznak, és mennyire vannak Keszthelytől a találkozáskor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
12x + 16 * (x + 2,5) = 64
12x + 16x + 40 = 64
28x = 24
x = 6 / 7
0