Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek4

Főoldal » Középiskola » Matematika
638
55 db színházjegy és mozijegy összesen 95 000 Ft-ba került. Egy színházjegy ára 2600 Ft, egy mozijegy ára 1000 Ft. Hány színház- és hány mozijegyet vásároltak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2600x + (55 - x) * 1000 = 95000
x = 25 színház jegy

55 - 25 = 30 mozijegy
Módosítva: 4 éve
0

színházjegy = x db, mozijegy =55-x db
2600·x+1000·(55-x)=95000
2600x+55000-1000x=95000
1600x=40000
x=25
25 színházjegyet és 30 mozijegyet vettek
0