Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek3

Főoldal » Középiskola » Matematika
522
Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 8. Ha a számjegyeket felcserélem, az eredeti szám négyszeresénél 3-mal nagyobb számot kapok. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
10 x + 1 (8 - x) = 10x + 8 x = 9x + 8
10 (8 - x) + 1 x = 80 - 10x + x = 80 - 9x.

4 (9x + 8) + 3 = 80 - 9x
x = 1
0