Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7.osztályos fizika házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
976
Egy fecske 45m, egy sas 30m utat tesz meg ugyan annyi idő alatt.(Időt nem határozza meg). Hasonlítsd össze a sebességüket.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
sebesség = megtett út / eltelt idő, azaz
v = s / t
A fecske sebessége (45/t) m/s,
a sasé (30/t) m/s
Hogyan viszonyul a kettő egymáshoz? Osszuk el a kettőt!
(45/t) / (30/t) = 1,5
Azaz a fecske másfélszer olyan gyors, mint a sas.
1