Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Integrálás problem 7

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
348
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
1/2 + ln(7)
0

∫₀¹ x dx +∫₁⁷ 1/x dx = [x²/2]₀¹ + [lnx]₁7 = 1/2 - 0/2 + ln(7)-ln(1)= 1/2 + ln(7)
0