Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
415
Három db 15 kg-os sörös rekesz van egymás tetején. Legalább mekkora irányú erővel lehet megindítani a csuszásukat a padlón, ha tapadási együttható a láda alja es a padló között 0.45
a súrlódási pedig 0,4

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

A nyomóerő
Fny=mössz.·g=45·10=450N
A tapadási erő
Ftt·mössz.·g=0,45·450N=202,5N erő kell a megmozdításhoz
Utána az egyenletes (vízszintes irányú) mozgatáshoz:
Fss·mössz.·g=0,4·450N=180N
0