Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
514
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2*3/4:0,75-1=1 /először a tizedes törtet alakítsd át:
0,75=75/100, egyszerűsítve:3/4
2*3/4:3/4-1=1 /törtet törttel úgy osztunk, hogy a reciprokával szorzunk ( 3/4 reciproka:4/3):
2*3/4*4/3-1=1 /3/4*4/3=1, ezért:
2*1-1=1
2-1=1
1=1
0