Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
697
Egy gépkocsi 15s alatt gyorsult fel 108km/h sebességre.
Mekkora volt a gépkocsi gyorsulása ? ( 2 m/s2-nek kell kijönnie)
Milyen hosszú úton gyorsult fel a gépkocsi? (225m-nek kell kijönnie)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok: t = 15 s; v0 = 0; v = 108 km/h = 30 m/s.

a=(v-v0)/t= 2 m/s2

s=(v/2)*t=225m
0