Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki Tudna Segítenni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2015
Gabi három nap alatt olvasott el egy könyvet. Hétfőn elolvasta a könyv negyed részét, kedden 49 oldalt, szerdán elolvasta el a könyv megmaradt részét, ami a teljes könyv 40%-a

A) Hány oldalas volt a Gabi által elolvasott könyv? Írd le a megoldást menetét!
B)Hányszorosa a szerdán elolvasott oldalak száma a hétfőn elolvasott oldalak számának?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egész könyv oldalszáma legyen x

Hétfő: x/4
Kedd: 49
Szerda: x*0,4

Ezeknek az összege adja meg, hogy hány oldalas a könyv:

x/4 + 49 + 0,4x = x
x +196 + 1,6x = 4x
196 = 1,6x
x = 140

Tehát at egész könyv 140 oldalas volt.

Hétfőn ezért 140/4 = 35 oldalt olvasott el, szerdán pedig 140*0,4 = 56 oldalt.
56/35 = 1,6
Tehát szerdán 1,6-szor több oldalt olvasott el, mint hétfőn
1