Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyszög szögei

Főoldal » Általános iskola » Matematika
721
Egy négyszög első szögénél 19°-kal kisebb a második szöge, és az első szög kétszeresénél 73°-kal kisebb a harmadik szöge. A negyedik szög feleakkora, mint az első szögnél 23°-kal kisebb szög. Mekkorák a négyszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. szög x
2. szög x-19
3. szög 2x-73
4. szög (x-23)/2=0,5x-11,5

x+x-19+2x-73+0,5x-11,5=360
4,5x-103,5=360
4,5x=463,5
x=103

1. szög 103°
2. szög 84°
3. szög 133°
4. szög 40°
1