Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egész terület: 7*8 = 56 cm²
Ebből ki kell vonni a háromszög, a négyzet, és a körcikk területét, mert így kapjuk meg a vastag vonallal határolt részt.
A négyzet területe az oldalak hosszának szorzata: 4*4 = 16 cm²

A háromszög területe: (a*m)/2
a = alap
m = magasság
Behelyettesítve: (3*2)/2 = 3 cm²

A körcikk egy olyan körnek a fele, amelynek sugara (r) = 2 cm
A kör területe: π*r²
Behelyettesítve: π*2² = 12,57
Ennek a fele: 12,57/2 = 6,28 cm² --> ez a körcikk területe

Ha összeadjuk ezeket: 16+3+6,28 = 25,28 cm²

Ezt kivonjuk az egész területből: 56-25,28 = 30,72 cm²

Tehát a vastag vonallal határolt terület 30,72 cm²
0